Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nrs. 5-7. Breedhuis van zes/zeven trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen). XVII-uitzicht doch oudere kern. I.l.v. XIX aanpassen van muuropeningen o.m. in 1851 en later toevoegen van poort. Huidig resultaat van restauratiewerken in 1979 n.o.v. architect P. Salens (Brugge). Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint; trapgevel (8 tr. + topstuk) boven de drie m

Sint-Niklaasstraat 7 (Brugge)
Breedhuis van zes/zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. 17de-eeuws uitzicht doch oudere kern. In de loop van de 19de eeuw aanpassen van muuropeningen onder meer in 1851 en later toevoegen van poort. Huidig resultaat van restauratiewerken in 1979 naar ontwerp van architect P. Salens (Brugge).