Sint-Jan-Baptistinstituut

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 101. St.-Jan-Baptistinstituut. Schoolgebouw ontworpen door E. Van Hoecke-Delmarle in 1909. Voorportaal met bureau en spreekkamer gelegen achterin beplant voortuintje afgesloten door ijzeren hek. Topgevel in neo-Vlaamserenaissance getinte stijl met drie rondbogen, in het midden deur, in geveltop rondboognis met heiligenbeeld, in topstuk gedateerd 1909. Erachter breed klasgebouw (vlg.

Haspelstraat 49, Reinaertstraat 101 (Gent)
Schoolgebouw ontworpen door E. Van Hoecke-Delmarle in 1909. Voorportaal met bureau en spreekkamer gelegen achterin beplant voortuintje afgesloten door ijzeren hek. Topgevel in neo-Vlaamserenaissance-getinte stijl met drie rondbogen. Erachter breed klasgebouw van twee bouwlagen en twaalf traveeën onder schilddak.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door