Burgerhuis met achterhuis

Geografisch pakket Gent

Dit burgerhuis met achterhuis is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de architectuurhistorische waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "als traditionele bak- en zandstenen trapgevel uit de 17de eeuw met uitzonderlijk groot bouwvolume en bouwhoogte (drie verdiepingen); de achterbouw aan de Leie-oever als onderdeel van een zeldzaam ensemble gevormd door een kleinschalige huizenrij uit de 16de-17de eeuw."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000657, Sluizeken 29-31: huis (met achterbouw), advies KCML (1981).

Waarden

Het huis met inbegrip van de achterbouw is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

Sluizeken 31-34 (Gent)
Ruim diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de 17de eeuw, met gerestaureerde trapgevel in traditionele bak- en zandsteenstijl. Achterbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder een naar de nok toe versmallend zadeldak, uit de 17de eeuw.