Stadswoning in traditionele stijl

Geografisch pakket Gent

Beschrijving

Deze stadswoning in traditionele stijl, het rechterdeel van een geheel bestaande uit twee woningen, is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de architectuurhistorische waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "als traditionele bak- en zandsteenbouw uit de 17de eeuw, één geheel vormend met nummer 1 en met gemeenschappelijk centraal getrapt dakvenster."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000657, Rodekoningstraat 3: huis, advies KCML (1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

Twee gekoppelde stadswoningen

Rodekoningstraat 1 (Gent)
Twee huizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, uit de 17de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint en met verwerking van zandstenen voor de vensterdorpels en -stijlen en negblokken.