Hoeve 't Blauwhof met bunker

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Schorestraat nr. 16. Z.g. " 'T BLAUWHOF". Historische hoeve, als omwald afgebeeld op Ferrariskaart (1770-1778). Behouden bunker ingebouwd in stal verwijzend naar de Eerste Wereldoorlog. Wederopgebouwd grosso modo in de lijn van de traditionele hoevebouw cf. opstelling: lage bestanddelen U-vormig en, o.m. tengevolge aanbouwen, aaneengesloten opgesteld rondom een deels verhard erf, toegank

Hoeve 't Blauwhof

Schorestraat 16 (Middelkerke)
Historische hoeve, als omwald afgebeeld op Ferrariskaart van 1770-1778. Behouden bunker ingebouwd in stal verwijzend naar de Eerste Wereldoorlog. Heropgebouwd grosso modo in de lijn van de traditionele hoevebouw. Hiervan getuigt de opstelling: lage bestanddelen U-vormig en, onder meer ten gevolge aanbouwen, aaneengesloten opgesteld rondom een deels verhard erf, toegankelijk via oostelijke erfoprit.