Twee stadswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 22a. Diephuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), tot stand gekomen in twee fasen m.n. i.l.v. XV en XVIII. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1987 n.o.v. architect P. Salens (Brugge): o.m. in harmonie brengen van onderbouw en vervangen van houtwerk vlg. XVIII-model. Verankerde bakstenen tuitgevel met enkelhuisopstand afgewerkt met vlechtingen boven een beplei

Stadswoningen

Verversdijk 22, 22A (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, tot stand gekomen in twee fasen met name in de loop van de 15de en de 18de eeuw; consoliderende Kunstige Herstelling in 1987 naar ontwerp van architect P. Salens. Verankerde bakstenen tuitgevel met enkelhuisopstand afgewerkt met vlechtingen. Links gelijkaardig pand met jaarsteen 1568.