Begijnenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 3. Samenstel van breed- (XVII) en diephuis (XVII-XIX) met afgeronde hoek onder zadeldaken, afgeknot boven diephuis (Vlaamse pannen). Restauratie in 1989 van de schoorsteen, in 1997 van gevels en daken: o.m. in Reiegevel blootleggen van vensteropeningen en blind maken. Tuitgevel met schouderstukken en lijstgevel van vier en vier trav. en twee bouwl. Rechth. muuropeningen, in de tuitgeve

Begijnenhuis

Begijnhof 3 (Brugge)
Samenstel van breed- (17de eeuw) en diephuis (17de-19de eeuw) met afgeronde hoek onder zadeldaken, afgeknot boven diephuis (Vlaamse pannen). Restauratie in 1989 van de schoorsteen, in 1997 van gevels en daken: onder meer in Reiegevel blootleggen van vensteropeningen en blind maken. Tuitgevel met schouderstukken en lijstgevel van vier en vier traveeën en twee bouwlagen.