Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Vaartstraat nr. 27. Historisch burgerhuis teruggaand tot ca. 1770 cf. jaartal in de trede van de deur. Het volume is deels aangegeven op het primitief percelenplan (ca. 1835), doch ca. 1858 vindt een vergroting van het volume in westelijke richting plaats. Een gedeelte van deze westelijke uitbreiding wordt ca. 1953 opnieuw tenietgedaan voor de bouw van een garage op het aanbelendende perce

Vaartstraat 27 (Lo-Reninge)
Historische dorpswoning teruggaand tot circa 1770 confer jaartal in de trede van de deur. Het volume is deels aangegeven op het primitief percelenplan van circa 1835, doch circa 1858 vindt een vergroting van het volume in westelijke richting plaats. Het huis is - in tegenstelling tot de meeste andere huizen in de straat - dieper gelegen in een voortuintje. Het tuintje is afgezet met een eenvoudig ijzeren hekwerk met poortje, op bakstenen voeting.