Slagerij: gevels, daken en kruisbeeld

Fontein, woning met kruis en dekenij: tuin met muur en fonteinportiek

Beschrijving

De bescherming omvat de zij- en achtergevels van de voormalige slagerij, grenzend aan de Kattestraat, de bedaking en het eikenhouten kruis met Christusbeeld en luifel aan deze zijgevel.

Waarden

De zij- en achtergevels, bedaking en eikenhouten kruis met Christusbeeld en luifel, geplaatst aan de zijgevel van de woning is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

van het tegen de zijgevel van een in kern 18de-eeuwse hoekwoning aangebracht houten kruis met Christus onder luifel, reeds vermeld in de 18de eeuw.

Slagerij met kruisbeeld

Van Cromphoutstraat 26 (Wetteren)
Onderkelderd woonhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak uit de 19de eeuw, met oudere kern. Zij- en achtergevels, en bedaking samen met het Christusbeeld onder luifel zijn als monument beschermd. Het kruisbeeld werd reeds vermeld in 1765.