Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gemeentehuis van Merkem

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, zie opschrift en het in baksteen uitgevoerde gemeenteschild, respectievelijk links en boven het portaal. In 1923, volgens jaarankers, gebouwd naar een nieuw ontwerp van architect Théo Raison (Brugge).

Kouterstraat 26 (Houthulst)

Is de omvattende vaststelling van

Gedenkplaat 11de linieregiment

Gedenkplaat aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis voor het 11de linieregiment en haar deelname aan de 'Slag bij Merkem' op 17 april 1918 (Eerste Wereldoorlog).

Gedenkplaat 13de linieregiment

Gedenkplaat in 1958 aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis ter nagedachtenis aan de deelname van het 13de linieregiment aan de 'Slag bij Merkem' op 17 april 1918 (Eerste Wereldoorlog).

Gedenkplaat 1ste/4de Jagers te Voet

Gedenkplaat aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis ter nagedachtenis aan de deelname van het 1ste regiment 4de Jagers te Voet aan de 'Slag bij Merkem' op 17 april 1918 (Eerste Wereldoorlog).

Gedenkplaat 9de linieregiment

Gedenkplaat in 1932 aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis ter nagedachtenis aan de deelname van het 9de linieregiment aan de 'Slag bij Merkem' op 17 april 1918 (Eerste Wereldoorlog).

Gedenkplaat eenheid draadloze telegrafie

Gedenkplaat aangebracht tegen de gevel van het voormalige gemeentehuis ter nagedachtenis aan de eenheid draadloze telegrafie (Eerste Wereldoorlog).