Station Sijsele

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Stationsstraat z.nr. Voormalig stationsgebouw van Sijsele gelegen aan de oude spoorwegbedding Brugge-Eeklo aangelegd in 1862; sinds september 2005 herbestemd tot jeugdhuis. Historiek.Op 13 februari 1862 wordt de maatschappij "Société Anonyme du Chemin de Fer d'Eeclo à Bruges" gesticht. Het 28 km-lange traject tussen Eeklo en Maldegem word

Station Sijsele

Stationsstraat 56A (Damme)
Voormalig stationsgebouw van Sijsele gelegen aan de oude spoorwegbedding Brugge-Eeklo aangelegd in 1862; sinds september 2005 herbestemd tot jeugdhuis. Eenvoudig stationsgebouw, dieper gelegen aan de westzijde van de Stationsstraat, ten noorden van het deels gekasseide Oud Spoorwegpad. Opengewerkte betonnen afsluiting aan oostzijde. Vrijstaand witgeschilderd, deels gecementeerd bakstenen volume op (deels) gecementeerde en zwartgeschilderde plint.