Stoommaalderij De Volder

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige stoommaalderij De Volder, opgericht circa 1883 op de plaats van de verdwenen hoeve zogenaamd "Hof van Rode", door brand vernield in 1891, sinds circa 1900 zogenaamd "Moulins des Flandres", in 1924 opgeslorpt door "De Molens van Deinze" en herenhuis met bijhorende tuin opgekocht door Henri Liebaert (zie nummer 47), in 1976 verkocht aan het veevoederbedrijf De Brabandene.

Gentsesteenweg 53 (Deinze)
Stoommaalderij, opgericht circa 1883. Twee grote gebouwen van elk zeven verdiepingen met elkaar verbonden door een gietijzeren passerelle op de bovenste bouwlaag. Het maalderijgebouw is een rechthoekige blok van drie op negen traveeën. Het silogebouw aan de Leie telt zes en acht traveeën. Bewaard ketelhuis, aangebouwd bij het maalderijgebouw en de administratieve afdelingen. Tussen het maalderijgebouw en de nu in onbruik geraakte administratieve gebouwen is later een overdekte hal gebouwd overspannen met een Polonceauspant.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door