Woning Vermaercke

Woning Vermaercke

De woning Vermaercke te Gentbrugge, is beschermd als monument.

De woning Vermaercke is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, wetenschappelijke waarde

Als voorbeeld van een oorspronkelijke plantypologie die zeer zeldzaam is binnen de ontwikkeling van de rijwoning. Het aanbrengen van een buitentrap is zeer uitzonderlijk bij een dergelijk woningtype.
Als vrijwel intact bewaard gebleven voorbeeld van een rijwoning in de stijl van het Nieuwe Bouwen ontworpen door architect G. Eysselinck in rationeel en functioneel bouwopdracht.
Als rijwoning met een intact en zeer verzorgd interieur waarbij de eenheid tussen exterieur en interieur volledig is behouden.

Woning Vermaercke

Henri Pirennelaan 68 (Gent)
De woning Vermaercke werd gebouwd in 1938 naar een ontwerp van architect Gaston Eysselinck. Het gesloten bouwblok onder plat dak met woongedeelte achteraan is typerend voor de kleine rijwoningen van de jaren 1930 in het oeuvre van de architect.