Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve Gulden Vlies

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kruisstraat nr. 4. Hoeve zogenaamd "GULDEN VLIES", cf. houten naambord. Achterin gelegen historische hoeve met losse lage bestanddelen in L-vormige opstelling rondom begraasd erf. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en met een identieke configuratie op het primitief percelenplan (ca. 1835). Ten noorden van het erf, boerenhuis naar verluidt uit het laatste kwart van

Hoeve Gulden Vlies

Kruisstraat 4 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen historische hoeve met losse lage bestanddelen in L-vormige opstelling rondom met gras begroeid erf. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Boerenwoning naar verluidt uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Dwarsschuur onder zadeldak met overstekende dakrand, als volume voor het eerst aangeduid op het primitief percelenplan van circa 1835.