Feestzaal Siola

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Helkijnstraat nr. 12. Z.g. "Feestzaal Siola". In oorsprong brouwerij en maalderij. Vanaf 1920 cinema- en toneelzaal. Huidig gebouw volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1947 door Aloïs Depoorter.Bepleisterde en blauwgeschilderd art-decoparement van ca. 1930 getypeerd door de sterk overkragende tweeledige kroonlijst.Inspringende portaal met typerende afgeronde hoeke

Feestzaal Siola

Helkijnstraat 12 (Zwevegem)
"Feestzaal Siola", in oorsprong brouwerij en maalderij. Vanaf 1920 cinema- en toneelzaal. Huidig gebouw volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1947 door Aloïs Depoorter. Bepleisterd en blauwgeschilderd art-decoparement van circa 1930 getypeerd door de sterk overkragende tweeledige kroonlijst. Inspringende portaal met typerende afgeronde hoeken, vermoedelijk voorheen kassa's