Landhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 16. Achterin gelegen, opgeknapt landhuis van bak- en zandsteen opgetrokken in neotraditionele stijl. Bestaande uit drie gedeelten die samen een gebouw op L-vormige plattegrond vormen. R.deel van één bouwl., vlg. kadastergegevens daterend van 1900. Omvat r. een diephuis van twee trav. met voor- en achtertrapgevel (7 tr. + overhoeks topstuk), uitspringend t.o.v. een breedhuis (1.) van

Landhuis

Proeftuinstraat 16-18 (Gent)
Achterin gelegen landhuis van bak- en zandsteen, opgetrokken in neotraditionele stijl en bestaande uit drie gedeelten die samen een gebouw op L-vormige plattegrond vormen, en die overwegend dateren van 1900 en de eerste helft van de 20ste eeuw. Koetshuis, daterend van 1900 en voorzien van brede korfboogvormige poorten en een getrapt dakvenster met hijsbalk.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door