Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Parochiekerk St.-Jan-Baptist, deels ommuurd georiënteerd bedehuis, ten zuiden en ten noorden palend aan de Marktplaats en het G. Gezelleplein. Ten zuiden van de kerk, oorlogsmonument van 1953 voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van W.O. I en II n.o.v. R. Rombaux (Soignies).

Marktplaats 1 (Staden)
Deels ommuurd georiënteerd bedehuis. De huidige plattegrond ontvouwt: een voorgeplaatste vierkante westtoren, met traptorentje ten zuidwesten van 1920-1922; een driebeukig basilicaal schip van vijf traveeën; haakse portalen met armen van twee traveeën; een recht afgesloten transept met armen van drie traveeën van 1952-1953; hoofd- en zijkoren van 1920-1922. Ten zuiden van de kerk, oorlogsmonument, van 1953, voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog naar ontwerp van R. Rombaux.