Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 33. XIX-hoeve aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843); gr.m. zelfde opstelling. Losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak- o.m. geknikt bij boerenhuis-, gegroepeerd rondom een begrint erf met putvaalt voor de schuur, erf aan de straat afgezet door meidoornhaag; ijzeren toegangshek. Ten N. van het erf, boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type met stalgedeelte

Is de omvattende vaststelling van

Boerenwoning

Koekuitstraat 33 (Roeselare)
Boerenhuis uit de jaren 1920, gebouwd op een hoevesite die reeds aangegeven is op de Atlas der Buurtwegen van 1843. Langgestrekt type met stalgedeelte rechts + woongedeelte van vijf traveeën + één opkamertravee links en een kelderdeur. Onze-Lieve-Vrouwebeeld boven de deur en handpomp voor de gevel. Erf toegankelijk via ijzeren toegangshek.