Vrijstaand woonhuis in modernistische stijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Steenstraat nr. 13. Vrijstaand woonhuis in modernistische stijl met invloed van "nieuwe zakelijkheid", gebouwd naar ontwerp van architect Bernard Christiaens (Oostende). Bouwheer is Robrecht Van Daele, een schoenfabrikant wiens fabriek "Irisa" sinds 1927 in de Steenstraat gevestigd is. Behalve zijn woonhuis koopt hij in de straat enkele arbeidershuizen aan en laat hij enk

Modernistisch burgerhuis

Steenstraat 13 (Tielt)
Vrijstaand woonhuis in modernistische stijl met invloed van "nieuwe zakelijkheid", gebouwd naar ontwerp van architect Bernard Christiaens (Oostende). Bouwheer is Robrecht Van Daele, een schoenfabrikant wiens fabriek "Irisa" sinds 1927 in de Steenstraat gevestigd is. Dieper gelegen, heden half vrijstaande woning in grote beboomde tuin, afgescheiden van de straat door hoge bakstenen pijlers waartussen ijzeren hek met aansluitende gesloten betonnen afsluiting. Bruine baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Levendige volumewerking ten gevolge van in- en uitspringende volumes, centraal geaccentueerd door halfronde doorgetrokken erkeruitbouw.