Beschermd varend erfgoed

Williwaw

Meer informatie over de rechtsgevolgen van beschermd varend erfgoed vind je op onze website.

Het schip Williwaw is beschermd als varend erfgoed omwille van het algemene belang gevormd door de:

omwille van de verwezenlijkingen van het schip tijdens de diverse reizen van Willy De Roos.

industrieel-archeologische waarde

vanwege het geven van een getrouw beeld van het zeilen en de daarvoor gebruikte materialen en technieken. Vanwege de bouw in één van de (intussen verdwenen/overgelaten) scheepswerven aan de Samber te Thuin.

wetenschappelijke waarde

omwille van de bijdrage die het schip en de schipper leverden betreffende de kennis van het zeilen, de vaarroutes in weinig gekende vaargebieden en de aandacht die het trok voor ecologische vraagstukken.

sociaal-culturele waarde

vanwege de rol als ambassadeur die het schip speelt voor de haven van Antwerpen en voor Vlaanderen en België in het algemeen. Vanwege de uitzonderlijke architectuur van het schip, naar ontwerp van de gerenommeerde zeiler en selfmade scheepsarchitect Louis Van de Wiele uit Kortrijk.

Williwaw

Antwerpen (Antwerpen)
De Williwaw is een kitsjacht dat gebouwd werd op de scheepswerf Michot in Thuin naar een ontwerp van Louis Van de Wiele. Schipper Willy de Roos ondernam met de Williwaw drie wereldreizen.

Andere relaties

Is gerelateerd aan