Brouwerij Flandria

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Koning Leopold III-straat nr. 2. Voormalige brouwerij "Flandria", gesticht in 1909 door Jules Deylgat. Nu in gebruik als feestzaal "Huis Van Wonterghem. Volgens de kadastrale gegegevens wordt de brouwerij in 1911 en 1912 o.m. uitgebreid met woonhuis. In 1916 wordt het koper door de Duitse bezetter opgeëist en moet de brouwerij haar deuren sluiten. In 1918 worden de gebouw

Brouwerij Flandria

Koning Leopold III-straat 2 (Kuurne)
Voormalige brouwerij "Flandria", gesticht in 1909 door Jules Deylgat. Voormalige brouwerswoning. Rechthoekig bakstenen volume onder pannen schilddak. Dubbelhuis met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Plint van arduin. Getoogde muuropeningen met T-ramen. Brouwerij, opgetrokken in 1910. Tweebeukige baksteenbouw onder pannen zadeldaken.