Gemeentehuis Kieldrecht

Gemeentehuizen

Het gemeentehuis van Kieldrecht is beschermd als monument.

Waarden

Het gemeentehuis van Beveren (Kieldrecht) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Gemeentehuis in 1894 gebouwd ter vervanging van zijn afgebroken voorganger.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Gemeentehuis in 1894 gebouwd in neorenaissancestijl naar ontwerp van H. Derre en de daarbij horende vormentaal.
De verschillend toegangen wijzen nog duidelijk op het oorspronkelijk multifunctionele karakter van een gemeentehuis (eretoegang, gewone toegang en brandweer).

sociaal-culturele waarde

Representatief voorbeeld van een gemeentehuis met opvallende veruiterlijkte vormgeving binnen een gemeentelijk / plattelands context als teken van burgerlijke macht en autonomie.

Gemeentehuis van Kieldrecht

Dorpsstraat 24 (Beveren)
In 1893 werd het huidige gemeentehuis gebouwd naar ontwerp van architect Derre. Op 22 maart 1945 werd het gebouw getroffen door een vliegende bom en herstellingen gebeurden in 1948. Neotraditionele constructie van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met centraal een dakkapel.