Villa De Notelaar

Geografisch pakket Sint-Maria-Horebeke

Beschrijving

De bescherming omvat de eclectische villa De Notelaar, gebouwd circa 1907. De woning is gelegen in de als dorpsgezicht beschermde dorpskern van Sint-Maria-Horebeke.

Landhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als landhuis uit het begin van de 20ste eeuw, gekenmerkt door een levendig volume van twee bouwlagen en een woonlaag onder zadeldak, het geheel opgetrokken volgens L-vormig grondplan met vierkant hoektorentje met tentdak op overkragende boogjes in metselwerk, gevels met getoogde naast rondbogige venstervormen en veelkleurig materiaalgebruik zoals natuursteen, rode en geglazuurde witte en groene baksteen.

Villa De Notelaar

Dorpsstraat 44 (Horebeke)
Pittoresk landhuis in eclectische stijl volgens kadasterarchief van circa 1907, gelegen in een ruime tuin met onder meer bruine beuk, toegankelijk via een ijzeren hek aan bakstenen pijlers met bolbekroning.