Gemeentehuis Kallo

Gemeentehuizen

Het gemeentehuis van Kallo is beschermd als monument.

Waarden

Het gemeentehuis van Beveren (Kallo) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Representatief voorbeeld van een gemeentehuis met opvallende veruiterlijkte vormgeving binnen een gemeentelijk I plattelands context als teken van burgerlijke macht en autonomie.

Behoud van de raadzaal met een neorenaissance schouwmantel met ingewerkt schilderij.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Het huidige gemeentehuis dateert van 1910-12, is een neotraditionele constructie en bestaat uit een baksteen bouw met een voor de stijl typische vormentaal en materiaalgebruik.
Behoud van de historische L-vormige indeling en interieuraankleding (stucdecoratie, trap, binnenschrijnwerk, marmeren schouwmantels, in de raadzaal een balustrade en een neorenaissance schouwmantel met schilderij).

Neotraditionele constructie uit 1910-12 ter vervanging van het vorige gemeentehuis.

Gemeentehuis van Kallo

Gemeenteplein 1 (Beveren)
Het gemeentehuis van Kallo is een neorenaissance constructie en bestaat uit een baksteenbouw met verwerking van arduin voor plint, vensterkruisen en speklagen; sierankers. Lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, voorzien van een als toren uitgebouwde centrale dakkapel geflankeerd door kleinere dakkapellen in het hoofddak.