Putkapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Condédreef z.nr. Z.g. "Putkapel". Beschermd als monument bij K.B. van 24.04.1974. De kapel, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, zou naar verluidt ontstaan zijn in de 12de eeuw. Volgens de legende werd ze opgericht door een Frans soldaat, die de kapel oprichtte uit dank voor een succesvolle vlucht naar Vlaanderen. In 1791 werd de eenbeukige, bouwvallige kapel van ca. 1532, heropgebouwd naar on

Onze-Lieve-Vrouw-ten-Puttekapel

Condédreef (Kortrijk)
De kapel, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, zou naar verluidt ontstaan zijn in de 12de eeuw. Volgens de legende werd ze opgericht door een Frans soldaat, die de kapel oprichtte uit dank voor een succesvolle vlucht naar Vlaanderen. In 1791 werd de éénbeukige, bouwvallige kapel van circa 1532, heropgebouwd naar ontwerp van Jan Baptist Casaer. De kapel werd gerestaureerd tussen 1989 en 1991.