Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve met losstaande bestanddelen

definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

De volgende adressen worden geacht niet vastgesteld te zijn omdat ze verbouwd of gesloopt zijn:

• Halve Reningestraat 3 (Lo-Reninge)

Halve Reningestraat nr. 3. Aan de straat gelegen hoeve met lage losstaande bakstenen bestanddelen rond verhard erf. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Ten oosten van het erf, boerenhuis met opkamertravee, wellicht na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd. Bewaard schrijnwerk met witgeschilderde rolluikkasten. Onder lager zadelda

Halve Reningestraat 3 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen hoeve met lage losstaande bakstenen bestanddelen rond verhard erf. Ten oosten van het erf, boerenhuis met opkamertravee, wellicht na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd. Onder lager zadeldak aanpalende roodbakstenen stal uit de tweede helft van de 19de eeuw. Achter het boerenhuis, bakhuis van het tweeledige type. Ten westen van het erf, witgeschilderde stal met geïncorporeerde dwarsschuur.