Godsgasthuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De Commissie van Openbare Onderstand gaf in 1931 de toestemming aan de gebroeders Jacobs om een "Godsgasthuis" te bouwen aan de Rosstraat. De plannen werden opgemaakt door architect Cloquet uit Gent.

Godsgasthuis

Rosstraat 66 (Dendermonde)
Grootschalig gebouwencomplex bestaande uit verschillende vleugels; oudste vleugel van 1931-1932 naar ontwerp van architect Cloquet, gelegen aan de straatkant. Symmetrisch opgebouwd hoofdvolume van twee bouwlagen en negen traveeën. Baksteenbouw onder mansardedak bedekt met kunstleien en voorzien van dakkapellen met afgeschuinde bovenhoeken. Lagere bakstenen zijvolumes van twee bouwlagen onder platte bedaking. Rechts van de hoofdtoegang staand beeld van de Heilige Vincentius a Paulo, circa 1947 gerealiseerd door beeldhouwer Achilles Moortgat.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door