Meisjesschool met bijhorend klooster

Gebouwen in Grobbendonk en Herentals

School en klooster zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Meisjesschool met bijhorend klooster waarvan de oprichting te Bouwel in 1898 een klerikaal antwoord vormde op de tweede organieke wet van 1879 op het lager onderwijs en de schoolstrijd. Schoolgebouw opgetrokken in neotraditionele stijl, karakteriserend en representatief voor de bouwperiode en getypeerd door bakstenen opstanden met architectonische en decoratieve gevelelementen in witsteen en baksteenpolychromie. De school, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de kerk getuigt van het traditionele sociaal-culturele leven in een dorpsgemeenschap.

Dorp 55-57 (Grobbendonk)
Voormalige meisjesschool met bijhorend klooster, van 1898, opgetrokken uit baksteen in neotraditionele stijl.