Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kapelleken van Schollaert met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Beschrijving

De bescherming omvat het reeds als monument beschermde kapelleken van Schollaert met de onmiddelijke omgeving, bestaand uit de dreef tussen de weg Verboekt en de E313.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen bracht een advies uit waarbij de historische waarde als volgt gemotiveerd werd: “Aanleg die bij de oorspronkelijke inplanting van de kapel hoort."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000686, Kapel van Schollaert, advies KCML (1986).

Waarden

De omgevende aanleg van dreven van Kapelleken van Schollaert is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemene belang gevormd door de:

Kapelleken van Schollaert

Verboekt (Laakdal)
Het Kapelleken van Schollaert, gelegen in het gehucht Merlaar, bevindt zich op het kruispunt van twee dreven.