Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw: orgel

Orgel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk

voorlopige wijzigingsbesluiten: 17-02-2022  ID: 15022

Orgel
voorlopige wijzigingsbesluiten: 23-11-2020  ID: 14952

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Middelares: orgel

Beschrijving

Het orgel in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw werd beschermd als monument bij ministerieel besluit van 21 augustus 1979. Deze bescherming werd voorlopig gewijzigd bij ministerieel besluit van 23 november 2020, teneinde een verplaatsing van het monument te bewerkstelligen. Deze voorlopige wijziging verviel op 25 augustus 2021. Om alsnog een verplaatsing van het monument te bewerkstelligen werd deze bescherming opnieuw voorlopig gewijzigd bij ministerieel besluit van 17 februari 2022. Op 12 februari 2024 besliste het college van burgemeester en schepenen van Opwijk echter om de restauratie en verplaatsing van het orgel niet door te laten gaan omwille van budgettaire redenen. Daarom werd op 21 maart 2024 de procedure tot wijziging van het beschermingsbesluit stopgezet.

Waarden

Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Orgel parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Nijverseelstraat 48 (Opwijk)