Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sanctuary Wood Cemetery en gedenkteken voor Keith Rae

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Sanctuary Wood Cemetery is gelegen langs de Canadalaan, op een heuvelflank ten westen van het bos. Tegen de voormuur staat het gedenkkruis voor Keith Rae.

Is de omvattende vaststelling van

Gedenkteken Keith Rae

Canadalaan (Ieper)
Gedenkteken in de vorm van een Keltisch kruis ter herinnering aan een privaat persoon. Het gedenkkruis staat langs de Canadalaan, tegen de voormuur van Sanctuary Wood Cemetery, .

Sanctuary Wood Cemetery

Canadalaan (Ieper)
Sanctuary Wood Cemetery is een Britse militaire begraafplaats langs de Canadalaan, naar ontwerp van E. Lutyens en N.A. Rew. De begraafplaats wordt getypeerd door een waaiervormig grondplan met witte grafstenen op een licht hellend terrein, dat grotendeels omheind is met een natuurstenen muur, met centraal vooraan een poortgebouw uit natuursteen. Centraal staat de 'Stone of Remembrance', centraal achteraan het 'Cross of Sacrifice'. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.