Huis de Zeven Torren

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Nrs. 6, 8, 10. Oorspronkelijk drie afzonderlijke panden (cf. nrs. 1-2-3) met tuinen lopend tot aan de Groenerei. I.l.v. XVIII bouwen van oranjerie (cf. nr. 4) aan reieoever. Vanaf 1933 open ruimte ingenomen door nieuwbouw (cf. nrs. 5-6-7). Thans leegstaand complex zich situerend ten N. van de Groenerei, ten Z. van de Hoogstraat, ten W. van de Meestraat en ten O. van de Burg. Geheel is fasengew

Huis de Zeven Torens

Hoogstraat 6-10, Meestraat 2-4, 2B (Brugge)
Complex, dat fasegewijs tot stand gekomen is en bestaat uit: de oudste vleugel Huis de Zeven Torren met 13de-eeuwse kern, het hoekpand Casselberg, wellicht heropbouwd eind 15de eeuw, het huis 't Fransche Schild, dat vóór 1562 bij Huis de Zeven Torren gevoegd werd en opklimt tot 15de-16de eeuw, het hoekpand Huis Calis in neo-Brugse stijl, daterend van 1899, een voormalige oranjerie met bewaarde classicistische Reiegevel uit de 18de eeuw en enkele 20ste-eeuwse telefooncentrales.