Ensemble ontworpen door Ernest Stordiau

Gebouwen ontworpen door E. Stordiau

Het ensemble van vijf woningen, ontworpen door Ernest Stordiau, is beschermd als monument.

De volledige gebouwen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Gebouwen naar ontwerp van Stordiau, opgericht in 1896 in Florentijnse neorenaissancestijl. Breed en monumentaal uitgebouwd gevelfront dat een merkpunt vormt in de buurt. Gaaf bewaard en zuiver voorbeeld van deze stijl die te Antwerpen uitsluitend door Stordiau beoefend werd en waarvan slechts enkele exemplaren gekend zijn. Deze krijgen hierdoor een uniek karakter.

Ensemble van zes woningen

Stierstraat 6-16 (Antwerpen)
In de Stierstraat is een opvallend ensemble van zes woningen bewaard, een ontwerp dat bouwmeester Ernest Stordiau in 1896 tekende in opdracht van de van de "Société anonyme pour la construction de maisons bourgeoises", de bouwmaatschappij die in 1886 werd opgericht om de woningbouw in de wijk te organiseren.