Locre Hospice Cemetery

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Locre Hospice Cemetery werd gebruikt tussen juni 1917 (na de Mijnenslag) en april 1918 (tot het Duits Lente-Offensief). Volgens het huidige register liggen er 246 militairen uit de Eerste Wereldoorlog begraven. Er liggen eveneens 14 doden die in mei – juni 1940 omgekomen zijn en hier begraven werden. Er zijn 10 ‘special memorials’ opgericht voor mannen, wiens graf vernield raakte door artillerievuur. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw. Locre Hospice Cemetery is een langwerpige, rechthoekige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 850m². De begraafplaats wordt bereikt via een 50m lang graspad en is omgeven door een donkergroengrijze natuurstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Het terrein is genivelleerd en aangelegd in verschillende niveaus. De toegang wordt gevormd met een tweeledig smeedijzeren hek, geflankeerd door 2 grote bloembakken in de voormuur. Vi

Godtschalckstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw.

Is de omvattende vaststelling van

Graf William Redmond

Grafkruis uit blauwe hardsteen voor William Redmond, ten westen van de Britse militaire begraafplaats Locre Hospice Cemetery.