Villa

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Eclectisch landhuis, in 1925 als buitenverblijf gebouwd voor de familie Schellekens. De woning werd samen met een conciërgewoning (nr. 118) opgetrokken naar de plannen van architect Carlos Malfait die vanaf 1934 leraar was in de sectie architectuur van de Academie voor Schone Kunsten te Dendermonde.

Villa met tuin

Gentsesteenweg 120 (Dendermonde)
Eclectisch landhuis, in 1925 als buitenverblijf gebouwd. De woning werd samen met een conciërgewoning opgetrokken naar de plannen van architect Carlos Malfait. Volledig omgracht domein, afgescheiden van de straat door een haag, toegankelijk via een ijzeren hek. Verdiepte tuin met geometrische vijver, een veelheid aan exotische bomen en een prieeltje. Villa van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een leien en zinken mansardedak. Aan de straat palende voormalige conciërgewoning met inbegrip van paardenstal en remise.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door