Kasteel Diepenbroeck

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kasteel gelegen op een terp in een omwald park met grote vijver. Oorspronkelijk zetel van het leen Diepenbroeck, een achterleen van de heerlijkheid van Lovendegem, reeds vermeld in Gentse schepenregisters van 1421. In de eerste helft van de 16de eeuw in het bezit van Frans van der Zype, heer van Diepenbroeck.

Kasteeldomein Diepenbroeck

Appensvoordestraat 71-75 (Lievegem)
Kasteel gelegen op een terp in een omwald park met grote vijver. Bepleisterd en geschilderd kasteel van twee onderkelderde bouwlagen in zijn huidige staat daterend uit begin 19de eeuw in empirestijl. Naast de gedeeltelijk ommuurde moestuin, oranjerie uit begin 19de eeuw met kleurrijke gevel, geritmeerd door rondboogarcade van zeven traveeën op Toscaanse zuilen; ernaast hovenierswoning uit begin 19de eeuw.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door