Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winkel-woonhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Mellestraat nr. 6-8. Opvallend winkel-woonhuis vermoedelijk opgetrokken in 1889 in opdracht van beenhouwer Franciscus Callewaert-Ameye. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Rijhuis met kenmerkend parement van witte baksteen verfraaid door het gebruik van blauwgeglazuurde baksteen voor o.m. de muurbanden. Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met tw

Burgerhuis met winkel

Mellestraat 6-8 (Kortrijk)
Opvallend winkel-woonhuis vermoedelijk opgetrokken in 1889 in opdracht van beenhouwer Franciscus Callewaert-Ameye. Rijhuis met kenmerkend parement van witte baksteen verfraaid door het gebruik van blauwgeglazuurde baksteen voor onder meer de muurbanden. Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met twee eenvoudig uitgewerkte houten dakkapellen en centraal dakvenster.