Hoeve met losstaande bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Parkstraat nr. 1 op de hoek met de Poekestraat. Hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rond een deels begraasd, deels van grint voorzien erf en met voorliggende tuin. Staat met dezelfde configuratie afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (ca. 1830). Het woonhuis wordt volgens kadastergegevens rond 1903 nieuw opgetrokken ter vervanging van een ouder w

Parkstraat 1 (Ruiselede)
op de hoek met de Poekestraat. Hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rond een deels begraasd, deels van grint voorzien erf en met voorliggende tuin. Staat met dezelfde configuratie afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830). Het woonhuis wordt volgens kadastergegevens rond 1903 nieuw opgetrokken ter vervanging van een ouder woonhuis.