Residentie Midland / Le Marcassin

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Strandstraat nr. 12-20. Modernistisch getint handels- en appartementsgebouw z.g. "Residentie Midland / Le Marcassin" uit ca. het midden van de 20ste eeuw. Gecementeerd en beschilderd parement. Typerende gevelbrede overkragende afgeronde erkers op de bovenverdiepingen met open hoekbalkons. Deels verbouwde begane grond. Deuren met patrijspoortvormige beglazing; links met hekjes ervoor.

Strandstraat 12-20 (Knokke-Heist)
Modernistisch getint handels- en appartementsgebouw zogenaamde "Residentie Midland / Le Marcassin" uit het midden van de 20ste eeuw. Gecementeerd en beschilderd parement. Typerende gevelbrede overkragende afgeronde erkers op de bovenverdiepingen met open hoekbalkons. Deels verbouwde begane grond. Deuren met patrijspoortvormige beglazing; links met hekjes ervoor.