Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 3. Hoeve naar verluidt in 1921 niet op de vooroorlogse plaats wederopgebouwd, volledig in aansluiting met regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begrint erf met bakstenen stoepen; Z.O.- erfoprit; boerenhuis, stal, schuur en tabaksast resp. ten N., O., W. en N.; aanplantingen: deels begraasd erf met appelaar; met doornhaag afgezette r

Ravestraat 3 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt in 1921 niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, volledig in aansluiting met regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begrint erf met bakstenen stoepen; zuidoostelijke erfoprit; boerenhuis, stal, schuur en tabaksast. Stalvleugel met links melkhuis; schuurvleugel met tweeledig wagenhuis en aardappelkelder.