Klooster en school

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 7. Klooster met achterliggend schooltje (Schoolstraat nr. 12) n.o.v. architect H. Leborgne (Charleroi) uit het begin van de jaren 1920. Dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder schilddak met centraal dakvenster onder platdak. Gele baksteenbouw. Gebruik van arduin ter markering van sokkel en voor onderdorpels. Aflijnend bakstenenfries in wit-en dambordverband. Verzorgd houtwerk. Schoolt

Klooster en school

Guido Gezellestraat 1, Schoolstraat 12, 12A-B (Heuvelland)
Klooster met achterliggend schooltje (Schoolstraat nummer 12) naar ontwerp van architect H. Leborgne (Charleroi) uit het begin van de jaren 1920. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met centraal dakvenster onder plat dak. Gele baksteenbouw. Gebruik van arduin ter markering van sokkel en voor onderdorpels. Aflijnend bakstenen fries in wit- en dambordverband. Verzorgd houtwerk.