Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsschool

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nieuwe Steenweg nrs. 96 en 96A. Dorpsschool, gebouwd als vrije meisjesschool met klooster door de Zusters van Kortemark in 1898-1899, ter vervanging van een vrije school van 1880 in de Meetkerkestraat. Beeldbepalend gebouw voor dit gedeelte van de Nieuwe Steenweg. Neogotisch klooster met rechts daarvan schoolgebouw in sobere baksteenstijl van negen traveeën en één bouwlaag, waarnaast een deurtra

Dorpsschool

Nieuwe Steenweg 96, 96A (Zuienkerke)
Dorpsschool met klooster, gebouwd in 1898-1899. Het schoolgebouw in sobere baksteenstijl van zeven traveeën en twee bouwlagen waarnaast een deurtravee met trapgeveltje dateert van 1939. Het kloostergebouw in neogotiek, rode baksteenbouw met stenen kruiskozijnen, vensterrisaliet bekroond door trapgevel en geritmeerd door Brugse travee, gedateerd Jaar 1898.