Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Technisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Technisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw. Oorspronkelijke locatie van het oud zogenaamd "tgrau zusterhuus" of klooster der grijze zusters ook penitenten genoemd, gesticht in 1415 in de Burg, hier gevestigd in 1454, met kapel van 1469 en kloostergebouwen aangepast in de 16de tot 17de eeuw, afgeschaft volgens decreet van Jozef II van 1783.

Hoogstraat 10, 20-24 (Oudenaarde)
Oorspronkelijke locatie van het oud klooster der grijze zusters, hier gevestigd in 1454 en afgeschaft volgens decreet van Jozef II van 1783. De verschillende huizen werden omgevormd tot schoollokalen met deels volledige nieuwbouw of vernieuwbouw aan de straatzijde en nieuwe schoolgebouwen in de tuinen, reikend tot de vroegere stadsomwalling. In achterbouw oudste schoolgebouwen voor de beroepsschool en middelbare school, respectievelijk opgericht in 1923 en 1937.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door