Barok herenhuis

Woonhuizen, Onze-Lieve-Vrouwbeeld en Sint-Rochusbeeld

Het herenhuis is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “herenhuis met dubbelhuisopstand, opklimmend tot de 17de eeuw. Begin 19de eeuw aangepast in classicistische stijl.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000623, Verschillende monumenten en stadsgezicht te Antwerpen, advies KCML (1984).

Waarden

Het huis gelegen Huidevettersstraat 55 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Barok herenhuis

Huidevettersstraat 55-57 (Antwerpen)
Statige, barokke herenwoning met dubbelhuisopstand en vier vleugels rond een binnenplaats, opklimmend tot de 17de eeuw, in laatclassicistische stijl aangepast in het begin van de 19de eeuw. Het complexe pand werd inwendig verbouwd en uitgebreid tot kantoorgebouw naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1923, in opdracht van de Société Anonyme Extensions en Entreprises Anversoises.