Vastgesteld bouwkundig erfgoed

't Benedicten Colaertshof, hoeve met losse bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Mareweg nr. 5. Hoeve "'t Benedicten Colaertshof", hoeve op de hoek met de onverharde weg richting "'t Pottemaeckershof" (cf. Loweg nr. 2). Eerste vermelding van de "Benedicten ofstede" ca. 1300; aanduiding zonder naam op Ferrariskaart (1770-1778) en Atlas der Buurtwegen (ca. 1845). Vermoedelijk vroeger eigendom van Benedictijnerabdij. Losstaande, in U-vorm geplaatste bakstenen bestanddelen onder

't Benedicten Colaertshof

Mareweg 5 (Zuienkerke)
Hoeve op de hoek met de onverharde weg richting 't Pottemaeckershof. Eerste vermelding van de Benedicten ofstede circa 1300 en aangeduid op Ferrariskaart 1770-1778. Losse, in U-vorm geplaatste bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldak. Alle gebouwen, boerenwoning met geïncorporeerde stal, wagenhuis en schuur, met oude kern maar verbouwd of heropgebouwd in 19de of 20ste eeuw.