Hoeve Ten Schende Kouter

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 22. Z.g. "Ten Schende Kouter., vlg. opschrift. Hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwl. onder pannen zadeldaken met overstekende dakrand o.m. op houten modillons, U-vormig opgesteld rondom een begraasd erf beschaduwd door twee notelaars; o.m. bakstenen stoepen; gietijzeren toogangshek tussen linden. Boomgaard ten O. Ten N. van het erf, witbeschilderd boerenhuis van a

Schendekouterstraat 22 (Wervik)
Hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken met overstekende dakrand onder meer op houten modillons, U-vormig opgesteld rondom een begraasd erf beschaduwd door twee notelaars; onder meer bakstenen stoepen; gietijzeren toegangshek tussen linden. Boomgaard ten oosten.