Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gemeentehuis van Wenduine

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge) ter vervanging van het oude, thans gesloopte, gemeentehuis in de Kerkstraat.

Markt 1-2, 2A (De Haan)
Voormalig gemeentehuis, gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect Alphonse De Pauw ter vervanging van het oude, nu gesloopte, gemeentehuis in de Kerkstraat. Monumentale en beeldbepalende verankerde, gele baksteenbouw van twee bouwlagen en veertien traveeën onder schilddaken, beslaat de hele zuidwand van het marktplein. Symmetrische opbouw met centrale, hoger opgaande vleugel met opengewerkte doorgang naar de Raadhuisstraat, geflankeerd door zijrisalieten en twee lagere zijvleugels. Gebruik van historiserende elementen gebaseerd op lokale voorbeelden.