Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Sint-Martinushof met koetshuis en tuin

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Sint-Martinushof en Verbrande hoeve en omgeving

De Provinciale Commissie voor Monumenten en Landschappen (PCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van het dorpsgezicht als volgt werd gemotiveerd: "Koetshuis uit het begin van de 20ste eeuw en tuin aan straatzijde afgesloten met een sierlijk ijzeren hek. Dit zijn elementen die verbonden zijn met het als monument voorgestelde herenhuis."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, dossiernummer DA000755, verschillende monumenten, advies Provinciale Commissie voor Monumenten en Landschappen.

Waarden

Het gebouw met inbegrip van tuin en koetshuis is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Sint-Martinushof

Antwerpsesteenweg 27 (Kontich)
Achterin geplaatst laatclassicistisch herenhuis met empire-inslag. Voortuin afgesloten door smeedijzeren hek op arduinen sokkel. Koetshuis aan oostzijde.