Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Handelspand met trapgevel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Majoor Woodstraat nr. 2/ Gemeenteplein. Thans handelspand met imposante trapgevel, gericht naar het Gemeenteplein en gelegen naast het gemeentehuis (cf. Gemeenteplein nr. 1). De voormalige ingang is omgevormd tot etalage. Vermoedelijk begin 19de-eeuws volume cf. reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Op dat ogenblik paalt de woning quasi aan de kerkhofmuur. In 1880 komt e

Majoor Woodstraat 2 (Oostkamp)
Vermoedelijk begin 19de-eeuws volume confer reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen van circa 1843. In 1881 wordt de eigenaar van het pand door het gemeentebestuur verplicht de voorgevel van zijn eigendom aan het toenmalige Dorpsplein te wijzigen in de trant en de stijl van het toekomstige gemeentehuis, met name een neorenaissancestijl. Hij wordt daarbij ook verplicht René Buyck als architect te nemen.