Jachtopzienerswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Opgetrokken circa 1863 aan de rand van het kasteelpark van het *"Kasteel van Loppem" (zie nrs. 26A, 26B en 28). Ontwerper is architect Jean Bethune (Brugge) die ook de plannen van het kasteel tekent. Vanaf de jaren 1970 uitgebaat als restaurant.

Steenbrugsestraat 24 (Zedelgem)
Opgetrokken circa 1863 aan de rand van het kasteelpark van het *"Kasteel van Loppem" als jachtopzienerswoning. Ontwerper is architect Jean Bethune (Brugge) die ook de plannen van het kasteel tekent. Vanaf de jaren 1970 uitgebaat als restaurant. Laag vrijstaand volume in verankerde, bruinrode baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen, daktegels) met verschillende nokhoogten. De woning is uitgevoerd in dezelfde neogotische stijl zoals bij het kasteel, geïnspireerd op Brugse voorbeelden. Getypeerd door het gebruik van boognissen, kruis-, klooster- en bolkozijnen en dakvenster.